/ CZ / EN / GR / PL / RO / RS / RU / SK / BG /

O nama

Mi smo privatna firma koja se bavi kompleksnom isporukom tehnologije za preradu i iskorišćenje energije iz biljnog otpada i brzo obnovljivih prirodnih resursa. Obezbeđujemo isporuku proizvodnih linija,optimizovanih za srednje i velike poljoprivrednike koji su fokusirani na biljnu proizvodnju. Istovremeno,obezbedili smo sopstvenu proizvodnju agropeleta i isporuku tehnologije za ekološko sagorevanje peleta.

Uvođenje ProPelety rešenja

Životna sredina i ekonomija

Upotreba agropeleta za sagorevanje i proizvodnju energije daje značajan doprinos u zaštiti životne sredine i ima svoju ekonomsku opravdanost. Pelet,posebno agropelet je brzo obnovljiv izvor energije dobijene iz poljoprivredne proizvodnje. Njegova proizvodnja doprinosi ruralnom razvoju i održivosti prirodne sredine.

Agropelet se proizvodi i koristi na lokalnom nivou, ne podleže visokim transportnim troškovima ili političkom uticaju (niko mu neće zavrnuti slavinu). Omogućava da se ne moraju izdvajati velike aglomeracije samo u energetske svrhe zavisne od jednog izvora.

Prilikom sagorevanja agropeleta emisija se kreće u dozvoljenim granicama za sagorevanje čvrstog goriva. Značajan aspekt je da se ne može osloboditi više azota nego što su ga biljke iskoristile za rast.

Korišćenje agropeleta u svrhe grejanja je ekonomski opravdano čak i bez državnih subvencija. Troškovi za grejanje domaćinstva su skoro isti kao za ugalj i iz ovog odnosa proizilazi prednost u poređenju i sa ostalim vrstama ogreva.

Strategija i filozofija pristupa

Firma Pro Pelety s.r.o. svojim fokusom na preradu prirodnih brzo obnovljivih resursa izražava svoj stav o stanju životne sredine i odnos ka budućnosti Zemlje kao mesta za život budućih generacija u energetski održivoj i materijalnoj ravnoteži.

Video