/ CZ / EN / GR / PL / RO / RS / RU / SK / BG /

10.11.2017. - Seminari u okviru projekta "Proširenje lokalne proizvodnje peleta i agropeleta u Bosni i Hercegovini" u Sarajevu i Bijeljini (BiH)

Logo

Kompanija ProPelety je u okviru implementacije projekta "Proširenje lokalne proizvodnje peleta i agropeleta u Bosni i Hercegovini", sufinansiranog preko Češke razvojne agencije, učestvovala na međunarodnoj izložbi obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine „RENEXPO BiH 2017“ u Sarajevu 8.-9.11.2017. kao i događaju „Energetski dani“ u Bijeljini 10.11.2017, gde su predstavili svoja rešenja za lokalnu preradu i upotrebu nedrvne biomase.

www.renexpo-bih.com/index.php?id=665&L=0

Na seminaru su predstavljene linije ProPelety za proizvodnju peleta i mogućnosti njihove upotrebe kao hrane, stelje za životinje, đubriva i goriva. Istovremeno, ProPelety je, u saradnji sa Ambasadom Češke Republike u Sarajevu i partnerom Market Connect, organizovao seminar pod nazivom "Iskorištenje nedrvne biomase kao energenta - primeri i prenos iskustava Republike Češke u BiH".

Prvi je nastupio Ladislav Horák - Šef Trgovinskog i ekonomskog odeljenja, Ambasada Republike Češke u Sarajevu sa temom „Češka iskustva i podrška projektima iz oblasti biomase u BiH“. Zatim Prof.Petar Gvero, Mašinski fakultet, Univerzitet u Banja Luci sa temom „Nedrvna biomasa, tehnologije i mogućnosti korišćenja u BiH“. Kao treći predavač je nastupio Vinko Turudija, Market Connect koji je predstavio „Korišćenje peleta i agropeleta kao goriva“ i predstavio je učesnicima kotlove na agropelet za male i srednje korisnike proizvođača Petrojet Trade i Smart Heating Technology. Usledilo je predavanje gospodina Michala Neumanna, koji je predstavio temu „Tehnologija proizvodnje peleta i agropeleta“ koju proizvodi firma ProPelety. Na kraju su učesnici seminara upoznati sa temom „Mogućnosti finansiranja investicija u oblasti biomase u BiH“ koju je predstavio gospodin Amir Ganić, ekspert za finansiranje.

Ove teme su predstavljene i na 4. Međunarodnoj konferenciji "Energetski dani Bijeljina 2017" čiji je cilj promovisanje održivog upravljanja energijom, u organizaciji grada Bijeljine.

Štandove i prezentacije ProPelety posetio je veliki broj posetioca i postoji veoma pozitivan odgovor na ponuđena rešenja. ProPelety se raduje budućoj saradnji sa novim partnerima iz BiH i sa celog zapadnog Balkana.

Pisalisu o nama